Back to top
Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT.

Els termes normalitzats han estat objecte d'un estudi exhaustiu que en garanteix l'adequació terminològica i s'han sotmès a l'aprovació del Consell Supervisor, un òrgan permanent i col·legiat amb representants de l'Institut d'Estudis Catalans i el TERMCAT, i especialistes dels diversos àmbits del coneixement.

  • ca  cabernet franc, n m
  • es  cabernet franc, n m
  • fr  cabernet franc, n m
  • oc  cabernet franc, n m
  • en  Cabernet Franc, n

<Alimentació > Begudes > Vins. Caves>, <Vinificació. Enologia>

Definició
Vi elaborat amb raïm cabernet franc, amb cos i color, que se sol utilitzar per a cupatges.

Nota

  • Criteris aplicats pel Consell Supervisor en l'aprovació del terme cabernet franc:

    S'aprova la denominació cabernet franc, manlleu del francès, pels motius següents:

    ·és una forma documentada a bastament en els textos legals (per exemple, a la llista de varietats autoritzades a Catalunya (RD740/2015-CA)), en obres especialitzades i en obres terminològiques;

    ·la primera unitat del sintagma, cabernet (mot originari de la regió del Medòc, a Occitània, d'origen desconegut, possiblement relacionat amb el llatí caput 'cap'), ja es recull al diccionari normatiu (si bé referida al cabernet sauvignon);

    ·segons l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi, el manlleu cabernet franc es manté en tots els països que cultiven aquesta varietat;

    ·en altres llengües es documenten, efectivament, denominacions anàlogues;

    ·té el vistiplau dels especialistes consultats.

    [Acta 607, 17 de juny de 2016]